L’oci nocturn demana al TSJC poder reobrir per Cap d’Any

La Fecasarm veu inconstitucional que la Generalitat restringeixi drets

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les entitats representatives del sector de l’oci nocturn i la restauració de Catalunya han presentat recurs contenciós administratiu al TSJC contra les noves restriccions decretades per la Generalitat, com la limitació d’aforaments o el tancament de les activitats recreatives musicals.

En aquest recurs, expliquen la falta d’eficàcia de les mesures i els perjudicis irreparables a aquests sectors, durant dies tan assenyalats com la campanya de Nadal incidint que no existeix en l’actualitat brots associats a aquests establiments d’oci i restauració.

També assenyalen que la “sisena onada” frena el seu avanç en el quart dia consecutiu i que no es dona una situació alarmant als hospitals de Catalunya.

Les entitats recurrents i adherides, confien que el TSJC moduli els “contrasentits i tombs” que dona el Govern de la Generalitat sobre aquests sectors econòmics tan castigats en la pandèmia i que xifren en més de 730 milions d’euros la restauració i 80 milions el sector de l’oci nocturn, afectant 246000 treballadors, i més de 47300 establiments afectats.

Més de 55 associacions i gremis de tota Catalunya, entre elles l’AEHT, s’uneixen per a reivindicar els seus drets.

La Federació Catalana de *Locals d’oci Nocturn ( FECALON) l’ Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), el Gremi de Salas de Festes i Discoteques de Barcelona i província, L’ Associació d’Espanyola de Discjòqueis i Productors (AEDYP), Gremi de Restauració de Barcelona, Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHRT), Federació d’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de la Província de Tarragona (AEHT), la Federació d’Hostaleria de Lleida i més de 55 associacions i gremis de tota Catalunya.