Les reunions familiars són l’origen de la meitat dels brots

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha subratllat aquest dimarts que cal anar amb compte durant les reunions familiars perquè són l’origen del 45% dels 123 brots de coronavirus que estan actius en aquests moments a Espanya.

Illa s’ha expressat d’aquesta manera durant la sessió de control al Govern en el Senat en què ha instat al PP, que ha demanat la seva dimissió com a ministre, a concentrar-se entre tots a combatre els brots perquè el virus “segueix aquí” tot i que s’ha aconseguit “amb molt d’esforç” controlar la pandèmia.

El ministre ha subratllat la necessitat que la ciutadania no celebri amb aglomeracions multitudinàries esdeveniments com els ascensos a primera divisió dels equips de futbol i que en les reunions familiars es vagi amb compte.

Referent a això ha precisat que les trobades amb la família han causat gairebé la meitat, el 45%, dels 123 brots que hi ha actius al país.

Illa ha assegurat que el Govern ha actuat en tot moment “amb humilitat” per fer front a la pandèmia durant la qual ha anat aprenent i que diverses de les mesures van ser recolzades pel PP, fins i tot suggerides per alguns dels representants autonòmics d’aquest partit.