La Xina no vol que s’investigui el coronavirus en els seus laboratoris

Titlla de "sense sentit" la hipòtesi que el virus ha sortit d'un laboratori de Wuhan

El sotsdirector de la Comissió Nacional de Salut de la Xina, Zeng Yixin, ha rebutjat que l’OMS reprengui la investigació de l’origen de la pandèmia a Wuhan després que l’organització ha admès que la teoria que prové d’un laboratori no es va tenir prou en compte en el seu moment.

En una conferència de premsa, Zeng s’ha mostrat sorprès per les declaracions de la setmana passada del director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i les ha titllades de “sense sentit” i d’”anar en contra la ciència”.

En aquest sentit, el director del laboratori nacional de Wuhan ha afirmat que el seu centre no ha tingut cap ‘fuita’ des que es va posar en funcionament, segons recull l’agència Xinhua.

Adhanom va reconèixer que la Xina no va compartir les “dades brutes” dels primers casos que es van detectar el 2019. Per això, va demanar a la Xina que “sigui transparent, oberta i que cooperi, particularment en les dades brutes sobre els primers dies de la pandèmia”.

El primer cas de coronavirus es va detectar a la ciutat xinesa de Wuhan a final del 2019, i, des d’aleshores, s’han registrat al país 104.362 casos i 4.848 morts a causa de la malaltia.