La variant Lambda arriba a Espanya

Té una gran capacitat d'afectació i ja ha aterrat a l'estat espanyol

Els virus canvien i muten amb el pas del temps, ho hem pogut comprovar amb el SarS-CoV-2. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha identificat una nova variant del coronavirus: la Lambda.

Originària del Perú i amb gran afectació, la nova variant ja s’ha detectat a l’estat espanyol. El Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries assenyala que la Lambda s’ha localitzat en un brot a Cantàbria, que afecta 90 casos.

Menys de l’1% dels casos que es detecten són d’aquesta varietat, però l’OMS ja l’ha catalogat d’interès. Només les variants que poden tenir un impacte en la situació epidemiològica rellevant, o aquelles per a les quals hi ha indicis d’un increment ràpid en la transmissibilitat són catalogades com a variants d’interès.

Les vacunes que se’ns administren ajuden a prevenir aquesta variant? “Presenta mutacions que podrien ajudar-la a evadir la neutralització per anticossos”, explica el científic peruà Pablo Tsukayama en un fil de Twitter. Ara per ara, però, no hi ha gaire informació sobre aquesta nova variant.