La sisena onada podria ser la última

El doctor Oriol Mitjà augura que la sisena onada podria ser “petita i no greu” i que fins i tot, “podria començar a ser l’última”.

El metge especialista del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias destaca en una entrevista a Rac1 que “és probable que hi hagi una sisena onada” perquè a la tardor s’omplen els comerços, metro ple, retorn a les aules, oficines… “i hi ha un grup molt gran de població que no està vacunat”.

En aquest sentit, ressalta també que hi ha infeccions postvacunals. Aquests factors són els que fan creure a Mitjà que hi haurà una sisena onada, però que no serà com les anteriors: “No tindrà res a veure amb la cinquena”. Ara bé, subratlla que “això no vol dir que s’hagi acabat”.

Així, Mitjà creu que al final la covid deixarà de ser pandèmia per convertir-se en un virus endèmic: “provocarà malalties com refredats”. Precisament per aquest motiu, l’especialista creu que la “sisena onada podria començar a ser l’última i al febrer podríem estar bastant bé si és que no hi ha una sorpresa”. Una sorpresa, com per exemple, una nova mutació o variant del coronavirus.