La sanitat privada dispara el preu de les PCR i els tests d’antígens

Les clíniques privades han disparat els preus de les proves d’antígens aquestes últimes setmanes. Tal i com explica NacióDigital, coincidint amb una nova onada de contagis i l’inici del període vacacional -amb menys restriccions per viatjar que ara fa un any- els preus dels tests d’antígens se situen al voltant dels 40 o 50 euros.

Diversos usuaris han confirmat que a finals de maig el preu rondava els 20-30 euros. O, dit d’una altra manera, saber si tens coronavirus costa ara el doble que fa un mes.

L’arribada de l’estiu ja va suposar un primer augment a principis de juny, suposant un increment del preu de la prova ràpida, que ofereix el resultat en 15 o 20 minuts, d’entre 5 i 10 euros. Ara, amb l’explosió de nous casos dels últims dies, sobretot entre la població més jove, els preus s’han tornat a incrementar.

Ha passat el mateix amb les proves PCR, que també han augmentat el preu. En aquest cas, segons ha pogut comprovar aquest diari, el cost de les proves oscil·la actualment entre els 95 i els 135 euros, depenent de la clínica. I és que només les clíniques privades poden fer PCR i tests d’antígens sota demanda, ja que els centres sanitaris només testegen si els pacients presenten símptomes o són contactes estrets.