La mascareta pot tornar a ser obligatòria en exteriors

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha repassat les últimes dades, que són dolentes, i ha avisat que “els contagis pugen exponencialment”. Admet el cop emocional de fer marxa enrere, però assegura que “no podem fer com si haguéssim superat el virus” i que l’única solució és restringir les interaccions. “Ens espera un estiu difícil”, ha avisat.

És per això que el govern recomana seguir utilitzant la mascareta sempre, també al carrer. Voldria que fos obligatori –no ho és a l’exterior des del 26 de juny– però no hi té competències i ho sol·licitarà al govern espanyol. Mentrestant, demana “un canvi de xip”:

“Creiem que la mascareta ha de tornar a ser obligatòria a Catalunya, però no depèn del govern. Recomanem tornar-la a dur sempre. Ens hem de posar al cap que no ens hauríem de treure la mascareta.”

La portaveu ha anat més enllà i demana dur-la també en espais tancats on no es pugui garantir la distància de seguretat o si estem amb gent que no sigui del nostre grup bombolla.

Fa tot just 24 hores membres del govern ja apuntaven a una marxa enrere. El conseller Argimon assegurava que estaven estudiant totes les opcions i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, anava una mica més enllà i parlava de “canvis quirúrgics”.

A banda de les novetats anunciades aquest dimarts, continuen vigents les mesures actuals, que afecten, sobretot, els aforaments de les instal·lacions esportives i l’activitat cultural.

Des del 21 de juny es poden fer trobades sense límit de persones. També llavors es va ampliar el nombre màxim de persones que poden seure a taula en les terrasses de bars i restaurants, que va passar de sis a deu clients, i l’autorització per habilitar espais de ball com els envelats a les festes majors.