La Marató de TV3 dedica aquest diumenge la 30a edició a la salut mental

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio celebra aquest diumenge la trentena edició amb la voluntat de trencar estigmes i murs de la salut mental i comptarà amb 30 presentadors amb motiu dels 30 anys del format.

El programa comptarà amb Toni Cruanyes, Helena Garcia Melero, Jordi Basté, Lídia Heredia, Josep Cuní, Albert Om, Xavier Graset, Agnès Marquès, Gemma Nierga, Mari Pau Huguet, Ramon Pellicer, Laura Rosel, Carles Francino, Susanna Griso i Ramon Gener, entre alguns dels presentadors.

La directora de la Marató, Àngels Molina, va assegurar en la presentació dimecres passat que es tracta d’una edició imprescindible sobretot tenint en compte que els problemes de salut mental s’han disparat després de la pandèmia, i ha dit que es proposen parlar en global i en positiu: “Una malaltia només es pot guarir quan no té estigmes”.

L’edició aposta per sumar el màxim de cares conegudes per lluitar contra els estigmes de la salut mental, amb la participació de personatges com la periodista Mercedes Milá, l’humorista Andreu Buenafuente i el pianista James Rhodes, així com testimoniatges de totes les edats i tot el territori.

La banda del programa serà Obeses, que amenitzarà la vetllada als estudis de Tv3 versionant cançons que visibilizen en les lletres la salut mental, i l’art serà el fil conductor del programa.

La primera part es farà en exteriors, a quatre espais artístics emblemàtics de Catalunya –el Museu Nacional d’Art de Catalunya (Mnac), el Teatre-Museu Dalí de Figueres (Girona), l’Amfiteatre Romà de Tarragona i la Seu Vella de Lleida–, i a la tarda es traslladarà als estudis de TV3 a Sant Joan Despí (Barcelona).

Aquesta edició de la Marató preveu recuperar les seus telefòniques a la Fira de Barcelona, al Palau de Congressos de Girona, a la Universitat de Lleida i al Port de Tarragona.