La Generalitat preveu un fort rebrot i prepara més restriccions

Mentre negocien i perfilen les mesures de restricció que aniran caient a meitat de setmana, la Generalitat demana la complicitat, el compromís, la bona voluntat dels ciutadans per frenar la crescuda de casos. “Ara toca un esforç suplementari i incrementar el compromís de tots per sacrificar l’activitat social”, va clamar el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, al costat de la consellera de Salut, Alba Vergés, davant les urgències infantils de l’hospital Germans Trias de Badalona.

El Govern xifra l’augment de casos que s’espera per a la setmana que ve en un 30%, segons ha informat en la reunió amb patronal i sindicats. L’extensió multiplicada de virus es reflecteix en les xifres de tots els països de l’entorn, però a Catalunya en concret van començar un ascens fa setmana i mitja i des de dijous passat es veu molt superior a l’esperada.

Res dels 7.000 casos nous habituals cada setmana que hi ha hagut durant els dos últims mesos: Ara són 11.000.

Estem en escalada i les mesures que hi havia fins ara no són suficients. Per això al Vallès Occidental s’incrementen les restriccions i col·loquen a Terrassa o Sabadell com Barcelona i àrea metropolitana, Girona o Salt.

Manlleu i Vic tenen una pujada vertical. També la Conca de Barberà i les Garrigues. Tortosa encara està amb molts contagis i xifres altíssimes. En tots aquests territoris es practica la recerca intensa i repetida per intentar tallar els contagis en la comunitat.