La consellera d’Igualtat i Feminismes no és partidària d’imposar el codi penal als menors que cometen violació

Segons la consellera, que culpa el patriarcat de l'onada de violacions grupals entre menors, el que cal és d'entendre l'entorn de l'agressor i aportar-li recursos perquè no sigui reincident.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

En una entrevista al programa el matí de Catalunya Ràdio, de Laura Rosel, la consellera d’igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha declarat ha assegurat que “Les agressions sexuals múltiples són una excepció, malgrat que la concentració de casos a Badalona generi alarma social”.

Segons la consellera, i citant dades dels Mossos, aquesta mena de violacions només representen el 4% del total. “Que les agressions sexuals les cometin menors, és excepcional” -afirma Verge.

El 12% d’agressors sexuals les cometen menors; en canvi, la xifra de menors agredides s’eleva fins al 40%. “Aquestes agressions -diu Verge- es presenten en l’entorn de la víctima: familiars, veïns, amics…”.

EL PATRIARCAT, CULPABLE

Segons Verge, “Estem davant d’un fenomen que és estructural a les societats patriarcals”, i ara es veuen més perquè les víctimes han perdut la por i la vergonya. Segons la consellera aquestes agressions es produeixen perquè “el patriarcat sexualitza contínuament les dones, banalitza els seus desitjos i fa befa del consentiment. Aquesta cultura de la violació que banalitza les violències sexuals”.

La consellera també ha declarat que ella no és partidària d’aplicar el Codi Penal als menors inimputables que cometen agressions sexuals, com els 8 casos que hi ha hagut a Bardalona (recordem que 4 d’aquests menors han participat en més d’una violació grupal).

Verge es mostra partidària “d’entendre l’entorn de l’agressor i aportar-li recursos perquè no sigui reincident”.