Ja es poden sol·licitar els abonaments gratuïts de Renfe per rodalies i mitjana distància

Cal aportar una fiança de 10 euros i estaran condicionats a un mínim de 16 viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre

Renfe obrirà aquest dilluns al seu web el registre perquè els clients puguin sol·licitar l’abonament gratuït, que començarà a funcionar a partir del 24 d’agost per als trens de cercanías, rodalies i mitjana distància.

Aquest registre és necessari perquè els viatgers freqüents o recurrents d’aquests serveis puguin adquirir el nou abonament, bonificat al 100%, segons ha assenyalat la companyia a Europa Press.

El registre estarà obert a través del web de Renfe i del conjunt de les seves aplicacions.

El passat 12 de juliol el president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar que el seu executiu bonificarà el 100% dels abonaments de diversos viatges de cercanías, rodalies i trens de mitjana distància de Renfe, que seran gratuïts des de de l’1 de setembre fins al 31 de desembre d’aquest any.

FIANÇA DE 10 EUROS I VIATGES MÍNIMS

L’executiu ha restringit la gratuïtat d’aquests trens als usuaris que viatgen habitualment, a través d’una fiança la devolució de la qual estarà supeditada a un mínim de 16 viatges durant els quatre mesos que durarà la mesura.

La possibilitat de viatjar gratis als trens de rodalies requerirà d’una fiança de 10 euros, mentre que per als trens de mitjana distància puja fins als 20 euros.

Si s’han fet més de 16 viatges es retornarà aquesta fiança, de manera automàtica si s’ha pagat amb targeta de crèdit o a través d’una sol·licitud presencial de l’usuari si s’ha abonat en efectiu.

La fiança es pagarà quan s’adquireixi el nou bo especial creat per aquests quatre mesos i serà unipersonal, és a dir, només el podrà fer servir una persona, i per un trajecte en concret.

D’aquesta manera, el sistema evita que els fons destinats a aquesta mesura vagin a parar a usuaris ocasionals que només pretenen desplaçar-se amb tren unes quantes vegades per lleure.