Intenta matar la seva exparella a la porta de l’escola del seu fill

S’ha condemnat un home a cinc anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa, per al qual aprecia l’agreujant de parentiu i l’atenuant d’alteració psíquica. L’agressor va apunyalar la seva exparella a la porta del col·legi del fill que tots dos tenien en comú. El penat no es podrà acostar ni comunicar amb la víctima durant 15 anys i la Sala li imposa, a més, la privació de la pàtria potestat del menor. Així ho ha dictat la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), condemnat i víctima es van divorciar l’octubre del 2013. El conveni regulador li atribuïa a la mare la guarda i custòdia del fill i establia els temps que el nen podia passar amb el seu pare, generalment en caps de setmana i algunes tardes.

Tot i això, el gener del 2020, la mare va interposar una demanda per suspendre el règim de visites de què gaudia el pare, davant el deteriorament que va detectar en aquest, que es comportava de forma estranya.

Segons recull el relat de fets provats de la sentència, aquesta decisió va causar una gran contrarietat a l’acusat, que va decidir treure la vida a la seva exparella per venjar-se’n.

Així, el 12 de febrer del 2020, va anar a la porta del col·legi del seu fill i, després de veure la víctima, va cridar el seu nom. Quan la dona es va acostar, li va donar un paper amb la intenció de distreure-la i la va atacar per sorpresa amb un ganivet que li va clavar dues vegades a l’esquena i una altra a l’abdomen.

VA RETENIR L’AGRESSOR

Les punyalades van travessar l’abric i la camisa de la perjudicada fins que la fulla de l’arma es va doblegar. Tot i així, li van provocar una ferida superficial a l’esquena, de la qual la dona va trigar cinc dies a curar-se i que li va deixar com a seqüela una petita cicatriu. Després de l’atac, diversos pares que també esperaven els fills van retenir l’agressor fins que va arribar la policia.

La resolució judicial reflecteix que el condemnat tenia diagnosticada una malaltia mental, que s’havia vist agreujada amb el consum de fàrmacs i substàncies psicòtropes i havia inclòs diversos intents de suïcidi.

A aquesta situació s’hi va sumar, d’acord amb el Tribunal, la novetat de la demanda judicial, que li va sumir “en una gran frustració i contrarietat en allò que suposava per a la seva obsessiva idea de procurar la relació exclusiva del seu fill” i va augmentar la seva ” desequilibri emocional amb cert ennuvolament mental”, necessiten els magistrats.