Indicis “contundents” de criminalitat en la mort d’un nadó a Catalunya

L’Audiència de Lleida ha confirmat la presó provisional per a la dona detinguda per la mort del seu nadó de tres mesos a Artesa de Segre (Noguera), el 28 de febrer. Rebutja així el recurs de la defensa, que en demanava la posada en llibertat, en considerar que existeix risc de fugida i per la gravetat dels fets.

El jutge d’instrucció 1 de Balaguer va ordenar el 4 de març presó provisional comunicada i sense fiança tant per a la mare del nen com pel pare, però la Sala encara no s’ha pronunciat sobre l’home ja que els recursos de les defenses es van presentar per separat. Tot i que la parella va explicar al jutjat que es van trobar el nadó mort, l’informe preliminar dels forenses revelaria indicis “contundents” de criminalitat.

Els pares del nadó són un home, de 32 anys, i una noia, de 19, de nacionalitat brasilera. Els fets van tenir lloc cap a les set del matí del 28 de febrer. Els Mossos van rebre un avís segons el qual el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) havia hagut d’assistir un nadó en parada càrdio-respiratòria. Malgrat els esforços dels sanitaris per reanimar-lo finalment va morir. Els Mossos van detenir els pares l’1 de març i el jutge els va enviar a la presó el 4.