Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Illa assegura que les negociacions per als pressupostos amb ERC estan avançades

Avatar photo
El primer secretari del PSC considera que s’han complert les condicions establertes per als comptes de 2023

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, assegura que les negociacions amb ERC per als pressupostos de la Generalitat estan “avançades” i que s’estan tenint “converses intenses” entre les dues formacions. Illa ho ha dit en la celebració de una jornada prèvia al congrés dels socialistes del proper mes de març a Sabadell, on hi ha participat en companyia del ministre d’Indústria, Jordi Hereu. “Donem per complert el paquet essencial de condicions per als pressupostos de l’any passat”, ha destacat Illa, fent esment al conveni per ampliar la B-40 entre Terrassa i Castellar del Vallès a través de Sabadell, o el projecte del Hard Rock.

Illa ha assegurat que el PSC dona per complertes les condicions acordades amb els republicans per tirar endavant els pressupostos de 2023, i que els de 2024 estan anant pel bon camí. “Estem en converses intenses, podem parlar de negociacions avançades”, ha dit.

El líder socialista ah assegurat que la voluntat de tirar endavant uns nous comptes rau en la voluntat perquè el país avanci. “No ho fem pensant en el Govern, ho fem pensant en el país i en la seva prosperitat, i perquè no pagui els plats trencats d’un Govern que ha perdut el pas des de fa mesos”, ha afegit en la seva intervenció.

Illa ha destacat que l’any passat es va acordar ampliar la B-40, que ara ja discorre entre Abrera i Terrassa, fins a Castellar del Vallès: “El ministre de Transports, Óscar Puente, va fer pública la signatura imminent del conveni per continuar-la”, ha dit, tot destacant que el Govern ho va confirmar posteriorment.

Llum verda al Hard Rock

L’altre acord materialitzat és la llum verda al projecte del Hard Rock: “Donem per complert, vista la posició aquesta setmana al Parlament del president, Pere Aragonès, el consorci recreatiu de Vila-seca i Salou”, ha dit.

No obstant, ha insistit en la necessitat, tant per Catalunya com per Espanya, que l’aeroport del Prat segueixi estan entre els sis més importants d’Europa, un fet pel qual requereix ampliar la pista d’aterratge per acollir grans avions comercials: “Són els que volen al Japó i a la costa oest dels Estats Units”, he destacat.

En l’acte també hi ha intervingut el ministre d’Indústria, Jordi Hereu, que ha remarcat l’important esforç que s’està fent per garantir la inversió, conjuntament amb una aposta de la innovació, la tecnologia i el respecte pel medi ambient, perquè la indústria espanyola marqui musculatura. En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya necessita una “indústria forta”, i que aquesta necessita el que representen els valors socialistes, vinculats a la figura de Salvador Illa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Marta i Ramón morts en l’incendi es van acomiadar dels seus familiars per WhatsApp

Notícia següent

La calamarsa arriba a Barcelona i talla l’AP-7

Notícies relacionades