Espanya ja no rebrà més dosis de la vacuna d’AstraZeneca

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Espanya ja no comprarà més dosis de la vacuna d’Oxford / AstraZeneca. Aquest antídot contra el coronavirus ja ha arribat a tota la població apta per al seu ús en el país, els que tenen edats compreses entre 60 i 69 anys. Segons ha avançat la Cadena SER, totes les comunitats autònomes tenen prou subministraments ja per cobrir a aquesta població.

L’últim enviament de vacunes d’AstraZeneca es va produir a principis de juliol i serà l’últim que es faci de forma regular. Falten per rebre la pauta completa a Espanya un milió de sexagenaris i, si arribés a fer falta alguna dosi per a aquest grup, Sanitat faria una comanda de forma puntual.

Precisament, a la Comunitat de Madrid hi ha un excés d’estoc de l’antídot d’AstraZeneca i, segons ha explicat la Conselleria de Sanitat, han de tornar 200.000 dosis perquè no tenen població diana a qui vacunar.

A Espanya s’han rebut uns deu milions de vacunes d’AstraZeneca des que es va posar a la venda el fàrmac, les dosis que sobrin seran donades a altres països més necessitats a través del mecanisme COVAX.