Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Els Escolapis de Catalunya demanen perdó pels suposats abusos sexuals de sacerdots

Avatar photo
Hi hauria nou escolapis implicats i una quinzena de víctimes, segons ‘El Periódico’ i TV3

Els Escolapis de Catalunya han demanat perdó pels suposats abusos sexuals de sacerdots de l’ordre a alumnes. “Els abusos havien d’haver-se tallat des del primer moment“, ha reconegut a ‘El Periódico’ i TV3 el provincial de l’ordre a Catalunya, Jordi Vilà. Segons el treball d’aquests mitjans, hi hauria nou sacerdots implicats i una quinzena de víctimes.

Vilà ha admès que no van “estar a l’altura” i ha afegit que, tenint en compte que la seva vocació és cuidar els nens, això “no s’ha fet correctament” per part d’algunes persones. Els Escolapis fan una crida ara als exalumnes que tinguin informació sobre els suposats abusos que es posin en contacte amb la institució.

Dels sacerdots implicats, quatre continuen vius. Un d’aquests és M.S.C, que va ser al Senegal del 1980 al 2005. Els fets es van fer públics l’estiu passat quan els Escolapis van enviar un comunicat en què demanaven perdó i admetien els abusos a menors d’aquest escolapi a un “important nombre de menors”. El 2005 va ser traslladat a Catalunya i va mantenir un paper actiu a l’ordre, fins que va ser expulsat el 2019.

Un altre dels sacerdots vius és J.B., que segons publica ‘El Periódico’, va ser denunciat el 2016 per abusar sexualment de tres nenes a la parròquia d’Alella (Maresme) entre el 2008 i el 2010. El 2023 va ser condemnat per un jutjat de Mataró a una multa econòmica. Les víctimes van recórrer i l’Audiència de Barcelona ha interposat una pena de 22 mesos de presó.

D’altra banda, un exalumne que va informar els Escolapis sobre un altre cas d’abusos per part d’un sacerdot ha explicat als dos mitjans de comunicació que va patir abusos per part d’un escolapi de l’escola de Sant Antoni, a Barcelona, a finals dels anys seixanta. Aquest exalumne explica que el sacerdot es va oferir a fer-li classes particulars i que li va fer tocaments quan el va portar a una zona d’oficines.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 + five =

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tarragona licita la renovació de l’enllumenat de Parc de la Ciutat

Notícia següent

Set detinguts al Ripollès per falsificació de passaports i suplantació d’identitat

Notícies relacionades