Es filtra què cobren AuronPlay, Ibai i el Rubius

Els servidors de Twitch s’han vist, suposadament, compromesos per un hacker anònim que ha filtrat 125 gigaoctets d’informació aquest dimecres al fòrum 4chan.

 

Tal com ha informat Vídeo Games Chronicle, va compartir l’arxiu de Torrent al·legant que volia «fomentar una disrupció i una competència a la plataforma» perquè «la seva comunitat és un fastigós pou negre tòxic». A més, també va assegurar que aquesta només era la primera part de tot el contingut que estava disposat a filtrar.

El citat mitjà, a més, assegura que una font de Twitch va confirmar que les dades eren verídiques i que el hackeig es va produir dilluns passat. Entre les dades compromeses es troben el codi font del servei d’streaming, les propietats que posseeixen, un aparent competidor de Steam creat per Amazon Game Studios anomenat Vapor i un altre tipus d’informació interna.

Alguns usuaris han confirmat que també hi ha contrasenyes d’usuaris, per la qual cosa es recomana canviar-la i optar per l’autenticació en dos passos per a tenir una major seguretat.

Però, entre totes les dades, també s’han trobat informes que, suposadament, revelen els pagaments que Twitch ha realitzat als streamers des d’agost de 2019 fins a octubre de 2021, entre els quals s’inclouen alguns dels creadors de contingut més famosos d’Espanya.

AuronPlay seria l’espanyol que més hauria cobrat en aquests més de dos anys, un total de 3,95 milions de dòlars (uns 2,64 milions d’euros); el segueix Ibai Llanos, amb un total de 2,31 milions de dòlars (uns 2 milions d’euros); Rubius hauria guanyat 1,76 milions (uns 1,52 milions d’euros); TheGrefg, 1,28 milions (uns 1,11 milions d’euros); i l’últim streamer espanyol que apareix a la llista dels 100 millors pagats és Alexelcapo, que hauria cobrat en aquests dos anys uns 911.427 dòlars (uns 790.000 euros).