Es filtra la sentència del TSJC contra Laura Borràs

Quatre anys de presó per a la presidenta del Parlament amb petició d'indult, segons una filtració a la qual ha tingut accés el periodista Quico Sallés.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La sentència s’esperava per avui a migdia, però s’ha filtrat abans a la premsa. Així el famós periodista Quico Sallés informa a El Món que la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha estat condemnada a quatre anys de presó, però amb petició d’indult per rebaixar la pena a dos anys, una petició que fa la mateixa Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè es pugui suspendre i no hagi d’ingressar en un centre penitenciari.

Aquest mecanisme el preveu la llei per a casos en què el tribunal entén que per les regles de la mètrica penal ha d’imposar una pena determinada, però, alhora, la considera excessiva per les especificitats del cas –bé per dilacions indegudes o bé per altres circumstàncies.

La condemna també inclou pena d’inhabilitació. Segons fonts judicials, la sentència també incorpora un vot particular de la magistrada del tribunal que ha jutjat Borràs, María Jesús Manzano, que creu que els fets només mereixen pena d’inhabilitació i no de presó. El tribunal considera Borràs culpable d’un delicte de prevaricació, en contractar irregularment Isaías Herrero per a la Institució de les Lletres Catalanes.

La fiscalia -que va pactar amb Isaías Herrero- en demanava sis anys de presó i 21 d’inhabilitació i la defensa de Borràs, la lliure absolució. S’espera que Laura borràs comparegui aquest mateix matí davant dels mitjans.