Entitats socials reclamen aprovar pressupostos socials

Alsina valora positivament l'elecció de Campuzano com a nou conseller i li recorda que l'RGC és el principal repte

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Taula del Tercer Sector Social ha reclamat que s’aprovin els pressupostos i no es deroguin, un escenari que veu com una “barbaritat”. La presidenta de la Taula, Francina Alsina, ha reclamat a tots els grups parlamentaris que tinguin “una mica de consciència social” i deixin de banda les “picabaralles” polítiques. En declaracions a l’ACN, ha alertat que no aprovar els comptes seria perdre 3.000 MEUR. “En el moment actual no podem estar per si tu em dones jo et dono, per canvis de cromos o per orgull”, ha insistit. Des de la Taula fan una valoració positiva de l’elecció de Carles Campuzano coma nou conseller de Drets Socials i li han recordat que millorar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) és el principal repte.

L’aprovació dels pressupostos és un dels primers passos per tenir els recursos necessaris per poder continuar o impulsar diverses accions socials, especialment en el moment actual. Des de la Taula en són conscients i per això rebutgen l’escenari en què aquests comptes no tirin endavant. Alsina ha demanat que es pensi “en clau de país” i, especialment, en tota aquella gent que en la situació de crisi actual està patint.

Més enllà del tema pressupostari, Alsina ha fet una valoració “molt positiva” de l’elecció de Campuzano. Ha apuntat que té un bagatge polític molt destacat ja que ha estat més de 20 anys al Congrés dels Diputats i després, quan va deixar la política, va presidir l’entitat Dincat. També formava part del Cocarmi i de la pròpia Taula, on la presidenta recorda que es va implicar “de ple” en la redacció de la llei del tercer sector social.