Els treballadors de CaixaBank fan una aturada aquest dilluns per protestar per l’ERO

Els sindicats amenacen amb una vaga aquest dimecres si el banc no amplia el període formal de negociació

CCOO ha convocat una altra aturada parcial a CaixaBank aquest dilluns, 7 de juny, pel rebuig de la direcció del banc a l’última proposta del sindicat sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que suposarà l’acomiadament col·lectiu de 7.605 treballadors.

Es tracta d’una aturada des de les 11.00 fins a les 12.00 hores que se suma a l’aturada de mitja hora que va tenir lloc el passat 2 de juny que va secundar el 84% dels treballadors. El sindicat preveu que l’aturada d’aquest dilluns tindrà un seguiment “massiu”.

A més a més, els representants dels treballadors es concentren aquest dilluns des de les 10.00 fins a les 12.00 hores davant el lloc on se celebra la taula negociadora a Madrid.

CCOO preveu fer una vaga aquest dimecres, 9 de juny, en cas que la direcció de CaixaBank no accepti prorrogar el període formal de negociació, que acaba el dia 10, i decideixi aplicar unilateralment les mesures d’ajust.

“La plantilla està totalment implicada en la defensa de l’ocupació, de les condicions de treball i de la seva dignitat professional. Fins ara, els avanços han estat mínims i els sindicats han exigit a l’empresa que mostri voluntat per arribar a un acord fent moviments significatius”, ha assenyalat CCOO en un comunicat.