Els nens s’adapten millor que els pares al final de les vacances

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El psicopedagog i professor del grau en Psicologia de la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) Ramón Novella ha afirmat que els nens s’adapten millor que els adults al final de les vacances i la tornada a l’escola –o a la feina–.

En un comunicat aquest dijous, la institució ha explicat que, segons Novella, “els nens s’adapten fàcilment als canvis, molt millor que els adults. Per això, el procés d’aterratge es fa molt més senzill”.

A més, els nens viuen expectants el retrobament amb els seus amics, pel que cal transmetre un missatge positiu respecte a l’inici del nou curs escolar i donar exemple: “Si contínuament estem transmetent el malestar pel final de les vacances i la tornada a la feina, vulguem o no, estem generant en els nostres fills la mateixa actitud de queixa i negativisme”.

L’especialista ha advertit que no és usual trobar en els més petits una síndrome postvacacional equiparable al que pateixen molts adults; de fet, ha dit, “en molts casos la síndrome postvacacional dels nens ve generada pels seus propis pares”.

Ha recomanat observar els fills a la recerca de símptomes d’estrès: “Si la seva comunicació és difícil, si rebutja parlar del nou curs, si demostra nervis, dificultats en el somni o en l’alimentació, seran senyals d’alerta que ens poden ajudar a detectar aquesta angoixa”.