Els nens de 12 a 17 anys es podrien vacunar just abans de començar el curs

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha explicat que la voluntat del Ministeri de Sanitat és començar la vacunació contra la covid-19 dels alumnes entre 12 i 17 anys dues setmanes abans del curs escolar, tot i que ha reconegut que no pot concretar una data.

“Pensem que els alumnes d’aquest tram d’edat podran anar a partir del setembre a les classes vacunats”, ha assegurat Celaá en declaracions als mitjans abans d’un seminari en línia sobre la Llei orgànica de modificació de la LLOI (LOMLOE) que ha organitzat la Diputació de Barcelona.

No obstant això, ha reiterat que la vacunació contra la covid-19 depèn directament del Ministeri de Sanitat i ha assegurat que tant ella com la ministra Carolina Darias tenen “molt interès” que els alumnes estiguin vaccinats.

Sobre l’ús de la mascareta a l’escola, Celaá ha reiterat que el ministeri defensa la mascareta obligatòria a partir dels sis anys a l’aula però no ha descartat que es pugui flexibilitzar al pati en funció de la situació epidemiològica.

Així mateix, ha defensat que la presencialitat és una modalitat educativa “imbatible” amb la qual continuaran treballant després d’un curs escolar en què han mantingut les escoles obertes, a parer seu, gràcies a la feina conjunta entre el ministeri i les comunitats.

“TRANSFORMACIÓ PROFUNDA”

En relació amb la LOMLOE, Celaá ha reivindicat que Espanya està activant una “transformació profunda” i una reforma del sistema educatiu que, segons ella, aportarà modernització i connexió amb la resta de països europeus i de la resta del món que estan més avançats en aquest àmbit.

Celaá també ha destacat l’avantprojecte de Llei orgànica d’ordenació i integració de la formació professional, que el Consell de Ministres ja ha analitzat en una primera lectura, que suposa “clarament activar reformes importantíssimes” en el sistema educatiu.

Respecte als gairebé 40.000 docents contractats per al curs 2020-2021 a Espanya, Celaá ha defensat mantenir aquestes contractacions per al nou curs de cara a reforços educatius, compensar continguts cognitius que hagin pogut perdre els alumnes durant la pandèmia i qüestions emocionals.