Els nadons alimentats amb biberons ingereixen una gran quantitat de microplàstics

Els nadons que s’alimenten amb biberó poden estar consumint grans quantitats de microplàstic. Així ho adverteix un nou estudi realitzat per científics irlandesos, que han comprovat els alts nivells de microplàstics que s’alliberen dels biberons al fer servir líquids calents durant la preparació de la fòrmula i l’esterilització dels biberons.

L’estudi, publicat a Nature Food, ha estat realitzat per investigadors de Centre d’Investigació SFI per a Materials Avançats i Investigació de Bioenginyeria (AMBER), el TrinityHaus i les Escoles d’Enginyeria i Química de Trinity College Dublin. L’equip va analitzar el potencial d’alliberament de microplàstics dels biberons de polipropilè per a nadons durant la preparació de la fòrmula seguint les pautes internacionals. També van calcular l’exposició dels nadons de 12 mesos a aquestes partícules en 48 països i regions.

Segons les seves investigacions, els biberons de plàstic poden alliberar fins a 16 milions d’MP i bilions de nanoplàstics més petits per litre. L’esterilització i l’exposició a aigua a alta temperatura augmenten significativament l’alliberament de microplàstics de 0,6 milions a 55 milions de partícules / l quan la temperatura augmenta de 25 a 95 ° C. Altres productes de plàstic de polipropilè (bullidors, loncheras) alliberen nivells similars de MP.