Els espanyols consumeixen més de 5 metres de croquetes a l’any

Els espanyols consumeixen una mitjana de 151 croquetes a l'any amb les de pernil ibèric i "cocido madrileño" les preferides per excel·lència

Croquetes espanyoles. Imatge d'arxiu

És un fet. No mengem de la mateixa manera. En l’últim any, moltes llars s’han convertit en autèntics restaurants amb elaboracions i receptes dignes de l’alta cuina. De fet, 8 de cada 10 espanyols afirma que cuina al migdia tots o gairebé tots els dies, segons dades de l’últim estudi de Aecoc Shopperview. A més, aquest transvasament de consum a la llar ha provocat que la compra de plats preparats també augmenti. Actualment, un 43% dels consumidors opta per aquesta opció almenys una vegada a la setmana, com asseguren en aquest informe.

Transportar-te, sense sortir de casa, a la Xina, Itàlia o el Japó amb un sol clic mai va ser tan senzill. No obstant això, hi ha clàssics que mai fallen i Espanya és un país de tradicions, així com les croquetes són gairebé patrimoni nacional. Per això, Sentit Cuina Gurmet, el principal distribuïdor i proveïdor de croquetes gurmet a particulars i al sector Horeca de Madrid, ha dut a terme el seu estudi anual sobre el consum de croquetes al nostre país, que revela que els espanyols consumeixen un total de 151 croquetes a l’any, ni més, ni menys. Pot ser que la xifra no sembli alarmant, però si poséssim totes aquestes croquetes en fila una després d’una altra (amb una grandària mitjana de 3,5cm), ocuparien 5,3 metres de llarg o, dit d’una altra manera, l’altura mitjana d’una casa de dos pisos o d’una girafa adulta.

“Les dinàmiques de consum han canviat moltíssim. Ara la gent sí que compra tranquil·la productes precuinats perquè la qualitat és evident. Això ha provocat que la venda de les nostres croquetes augmenti un 15% en l’últim any”, explica. Per a Cristina Comenge, cofundadora de Sentit Cuina Gurmet, “Però això no és tot. Estem integrant noves receptes en la nostra carta que no són croquetes com a mini “cachopos”, llibrets, musclos o rollets, i està sent tot un èxit perquè els nostres clients ens coneixen i confien en el nostre treball. Encara que portem poc temps amb ells ja suposen un 7% de la venda total”, afegeix la cofundadora.

Analitzant l’estudi per territoris, a nivell nacional s’observa que Madrid continua sent la ciutat on més croquetes a domicili es consumeixen, seguida de Sevilla, Guadalajara i Barcelona. Encara que l’èxit no sols té lloc a Madrid capital. De fet, les vendes en localitats pròximes han crescut fins a representar un 47% del total de la Comunitat de Madrid, motiu pel qual, des de Sentit Cuina Gurmet han vist necessària l’obertura de dos nous llocs en Carrefour Les Roses de Sant Blas i en Carrefour Majadahondaper a donar resposta a la demanda.