Els cigarros poden ser transmissors del coronavirus

La Comissió de Salut Pública del Sistema Nacional de Salut (SNS), del Ministeri de Sanitat, ha aprovat per consens el Posicionament en relació al consum de tabac i relacionats durant la pandèmia per la Covid-19, en el qual avisa que els cigarrets poden actuar com a transmissors del nou coronavirus i recomana no fumar en ambients socials.

A més, el text subratlla que aquest acte comporta l’expulsió de gotetes respiratòries i que aquestes “poden contenir càrrega viral i ser altament contagioses” juntament amb “el factor de relaxació de la distància social de seguretat”. Per això, recomana seguir mesures especials d’higiene en relació al consum de productes del tabac i relacionats.

“S’ha d’evitar el seu consum en ambients comunitaris i socials i, en cas de realitzar-se, s’ha de fer en espais separats oberts, extremant les mesures d’higiene personal de qui consumeix, amb rentat de mans previ i posterior a la manipulació dels productes i estris empleats”, destaquen des del departament que dirigeix ​​Salvador Illa.