El toc de queda podria ajudar si empitjora la situació

La cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha afirmat que no és prudent fer esdeveniments com el Cruïlla en una situació epidemiològica com l’actual.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que de la mateixa manera que s’ha tancat l’oci nocturn perquè s’han detectat brots, els grans esdeveniments poden ser “grans disseminadors”. I és que ha valorat que encara que es facin TA i es digui que s’ha de dur la mascareta, es donen situacions en que no es compleixen les mesures.

D’altra banda, ha afirmat que les limitacions horàries i el toc de queda podrien “ajudar” a aturar el creixement, tot i que ha afirmat que s’hauran d’aplicar si es detecta una afectació major als hospitals.

Campins ha afirmat que el que més preocupa és l’increment de casos i la possibilitat que amb aquesta transmissió aparegui una variant que escapi a les vacunes.

De la mateixa manera, ha reconegut que hi ha mesures “difícils” d’aplicar, com el toc de queda, però ha reconegut que serien les següents mesures que caldria aplicar “si es comencen a tenir molts més ingressos i es posés en perill el sistema hospitalari”. De la mateixa manera, creu que tornar a fer obligatòria la mascareta a l’exterior també contribuiria a conscienciar que la pandèmia no ha acabat.