El sistema informàtic de la Generalitat queda bloquejat i els autònoms no poden sol·licitar l’ajuda de 1.500 euros

Les gestories temen que les ajudes no arribin per a tots els autònoms

Després de viure aquesta situació tan insostenible, deguda a la crisi de la Covid-19, la Generalitat de Catalunya va prometre unes ajudes de 1.500 euros per autònom i petit comerç.

En aquest cas, va exclusivament dedicada al sector de l’hostaleria i les estètiques, ja que a conseqüència de l’augment dels casos de Covid-19, el passat dia 16 d’octubre, des del govern de la Generalitat es va decidir tancar l’atenció directa al públic i només accedir al local per recollir menjar; en aquest cas, les estètiques queden totalment desemparades.

Avui és l’esperat dia per sol·licitar aquestes ajudes. A les 9 del matí s’obria el canal per a sol·licitar-les i a les 9:03 hores ja no funcionava el servidor i el missatge d’error que apareixia era el següent: “S’ha produït un error 029 – El servei està temporalment aturat. Disculpeu les molèsties”. Les gestories estan desesperades i han presentat diverses queixes a l’Administració, per tal de poder ajudar als seus clients, sense mera ajuda administrativa. 

Des de la Generalitat confirmen que durant el dia d’avui ho resoldran. Les diverses gestories catalanes esperen amb candeletes que no s’esgotin les prestacions abans d’hora i que molts hostalers i esteticistes es quedin sense mera ajuda per la interrupció sobtada del sistema informàtic de la Generalitat.

Des de les gestories no saben si aquests 40.000.000 euros, suposadament destinats a aquests diversos gremis, ja s’hauran esgotat o no quan intentin tornar a fer la sol·licitud dels seus clients; ja que, l’última vegada que es van concedir ajudes pel petit comerç, l’inici de presentació de sol·licituds s’obria a les 00:00 hores i a les 8:00 del matí, quan moltes gestories obrien les seves portes, ja s’havien exhaurit el nombre d’ajudes sol·licitades, quedant molts autònoms desemparats davant la llei.