El Rei visita Catalunya aquest dilluns

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els 188 nous jutges que aquest any han acabat la seva formació a l’Escola Judicial rebran els seus despatxos aquest dilluns a les 12, en un acte a Barcelona que presidirà el Rei Felipe VI i en el qual també intervindrà el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes.

El 2019, el Rei no hi va assistir i Lesmes va presidir l’acte, que es va celebrar a la seu de l’Escola Judicial unes tres setmanes abans que es publiqués la sentència de l’1-O.

En canvi, aquest any l’acte se celebrarà a L’Auditori de Barcelona, i també hi intervindrà el director de l’Escola Judicial, Jorge Jiménez.

El 71% són dones, la mitjana d’edat és de 28 anys i, de mitjana, han trigat poc més de quatre anys i mig a preparar i aprovar les oposicions a la carrera judicial, ha explicat el CGPJ en un comunicat.

La majoria (un 76%) no procedeix de famílies de juristes, i com altres anys la major part són d’Andalusia (48); les altres comunitats autònomes amb més jutges nous són la Comunitat Valenciana (23) i Madrid (22).

En canvi, la majoria exerciran per primera vegada a Catalunya (73) i la resta ocuparan places vacants a Andalusia (45), Aragó (4), Balears (2), Canàries (15), Cantàbria (3), Castella-la Manxa (5), Castella i Lleó (3), Comunitat Valenciana (3), Extremadura (10), Galícia (14), La Rioja (1), Múrcia (6) i el País Basc (4).