El propietari d’un restaurant de Girona mata un cadell de gos amb la seva escopeta

La policia catalana l’està investigant per un delicte de maltractament animal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La setmana passada es va conèixer que un home de 58 anys i veí de Gualta (Baix Empordà) estava sent investigat al ser acusat de matar un cadell de gos de només 9 mesos.

Des del Partit Animalista PACMA han portat a terme la seva investigació i han compartit els detalls que han descobert sobre com es va produir la mort de l’animal, que va perdre la vida en ser presumptament disparat amb una escopeta.

PACMA s’ha posat en contacte amb la família del Llamp (nom del cadell) i amb un treballador del restaurant, que segons diuen va ser testimoni del que va passar i va interposar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Tal i com ha explicat una persona de la família, “la principal hipòtesi és que el Llamp va córrer darrere d’una bicicleta, cosa que li encantava fer. I es va allunyar tant que després no va saber tornar, entrant per error a la finca del restaurant Mooma. Cosa que li acabaria costant la vida”.

El Mooma és el restaurant de l’acusat, del veí de Gualta.

Des de PACMA assenyalen que hi ha un testimoni que va veure tot el que va passar. Es tractaria d’un empleat del restaurant Mooma, que hauria estat present al moment de la mort de l’animal.

Segons el Partit Animalista, aquest empleat va denunciar els fets, cosa que “li va costar l’acomiadament de forma immediata”. D’acord sempre amb el relat que li va fer a PACMA “l’amo del restaurant va anar a avisar el seu pare que hi havia un gos rondant. I el pare, presumptament, va agafar la seva escopeta de caça, la qual tenia dins del mateix restaurant, i sense cap motiu ni buscar cap altra alternativa li va disparar un tret al Llamp.

A continuació, presumptament va ficar el seu cos en una bossa d’escombraries i el va llençar a un contenidor proper. Es desconeix si el Llamp va morir a l’acte o si encara estava viu i agonitzant quan es va desfer del seu cos com si fossin escombraries”.

El treballador no va poder gravar els fets perquè, segons li va dir a PACMA, el van tirar a telèfon a terra. Però sí que va aconseguir gravar l’aparcament ple de sang. Amb aquest vídeo va anar als Mossos, que es van personar al restaurant i suposadament van demanar al responsable que els ensenyés el cadàver, que era al contenidor.