El Congrés debatrà, avui, la legalització dels cànnabis

Avui arriba al Congrés el debat sobre la legalització dels cànnabis. En aquests últims dies, s’han registrat tres projectes de llei, que posaran sobre la taula la regulació de l’ús d’aquesta planta.

Aquest dimarts es debatrà el projecte de llei de Més País per normalitzar el conreu, el transport, la publicitat, l’etiquetatge i el consum del cànnabis, equiparant-lo al tabac. Ho defensarà Iñigo Errejón, que vol acabar amb la “hipocresia” sobre la marihuana perquè “tothom reconeix que pot accedir sense problemes” a aquesta substància al mercat negre.

En plens posteriors es debatran les iniciatives d’ERC i d’Unides Podem. La de la formació morada busca legalitzar el consum de cànnabis, però no a la via pública, a diferència del que defensen els republicans i el partit d’Errejón.

La formació de Ione Belarra vol permetre amb limitacions l’autocultiu de marihuana i també la venda en clubs privats i dispensadors autoritzats, en un model similar al del tabac.

Aquest projecte també inclou la creació d’un impost especial de productes del cànnabis que gravi les compres, amb un tipus que seria més alt com més elevat fos el nivell de THC, la substància que genera l’efecte psicoactiu.