El 112 rep al voltant de 400 crides pel temporal de pluja i per les ratxes de vent

Està activa l'alerta del pla Inuncat per risc d'inundacions

Pla obert de la zona de la base del Trabucador, afectada pel temporal d'aquest dilluns i dimarts. Foto: ACN

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 310 crides relacionades amb el temporal de pluja i 88 per les ratxes de vent aquest dimarts fins a les 17 hores, segons una anotació en Twitter de Protecció Civil recollit per Europa Press.

El cos també ha detallat que fins a la nit d’aquest dimarts el vent pot aconseguir els 72 quilòmetres per hora en la majoria de municipis, encara que serà “especialment intens” en la zona central, davant el que ha activat el pla Ventcat.

També està activa l’alerta del pla Inuncat per risc d’inundacions, que afecta especialment comarques de Tarragona i de Lleida.

En concret, les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) alerten de possible calamarsa a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp (Tarragona), els Garrigues i el Segrià (Lleida).

Trànsit també ha informat que en la demarcació de Tarragona hi ha afectacions viàries a causa de la pluja intensa: està tallada per inundacions la carretera N-340a a Tarragona, la T-734 en Masroig per lliscaments, la TP-3311 a la Galera per tolls d’aigua i han demanat circular amb precaució per la TV-3421 a Roquetes.

En una anotació en Twitter recollit per Europa Press, els Bombers de la Generalitat han recomanat moderar la velocitat en les carreteres, augmentar la distància de seguretat i detenir el vehicle i senyalitzar la posició si es tenen problemes de visibilitat.