Dos nens de 2 anys fugen de l’escola amb una moto de joguina

Els menors haurien sortit per una porta oberta de la guarderia recorrent diversos carrers

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Inspecció Educativa de la Conselleria d’Educació i Famílies de la Junta d’Andalusia investiga la ‘fugida’ dilluns passat Sant de dos nens de dos anys que van ser trobats al carrer després de suposadament abandonar en les seves motos de joguina una escola infantil d’Almeria.

Fonts del Govern andalús han indicat a EFE que la Inspecció està “investigant els fets i es prendran les mesures pertinents”, després que suposadament els petits escapessin de la seva guarderia per una porta que havia quedat oberta, recorrent uns 300 metres, tal com avança el mitjà ‘La Veu d’Almeria’.

Segons ha apuntat a EFE una de les mares dels nens, els menors haurien sortit per una porta oberta de l’escola infantil, recorrent diversos carrers fins a ser en un semàfor situat a l’altura d’un centre d’entreteniment infantil. Una dona que els va veure, els va recollir i va alertar a la Policia Nacional.

D’acord amb el relat d’aquesta progenitora, els agents van lliurar als menors a dues monitores que arribaven en aquest moment, remetent també les diligències instruïdes per aquests presumptes fets a la Fiscalia de Menors.

En qualsevol cas, les fonts diferents consultades per EFE apunten que en tractar-se de Setmana Santa, el personal habitual de l’escola infantil no era el que prestava el servei durant el Dilluns Sant, sinó una subcontracta que realitza labors d’atenció i cura dels nens en períodes no lectius i els divendres a partir de les dues de la tarda.

La progenitora apunta que no sols està en marxa la recerca de la Inspecció Educativa, sinó que també la directora ha sol·licitat un informe a aquesta empresa i que una “majoria” de pares dels nens de la guarderia han presentat un escrit per a sol·licitar mesures i informació.