Dos crims per violència masclista a Catalunya en les últimes 24 hores

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Catalunya ha estat tristament l’escenari de dos morts per violència masclista en les últimes 24 hores. En tots dos casos, que han tingut lloc a Creixell (Tarragonès) i Corbera de Llobregat (Baix Llobregat), les dues dones van ser assassinades pels seus marits, que després es van suïcidar. Amb aquest dos, ja són quatre els crims masclistes a Catalunya en el que portem d’any.

Una dona assassinada a Creixell

Els cossos d’una dona i un home, tots dos ciutadans colombians de 52 i 56 anys respectivament, van ser trobats poc després de les 9 del vespre d’ahir dilluns al pis que vivien a Creixell. L’avís el va donar la policia local a Mossos d’Esquadra i amb la col·laboració de Bombers van entrar al pis davant l’absència de notícies d’aquesta parella.

Les víctimes estaven estesos en llits separats i en diferents habitacions amb impactes de bala mortals, dos ella i un ell. El jutjat de violència sobre la dona del Vendrell ha assumit el cas, segons ha informat el TSJC. El col·lectiu feminista de Creixell Papallones Liles ha convocat una concentració aquest dimarts a la plaça major.

Assassinat masclista a Corbera de Llobregat

El segon crim masclista ha estat a Corbera de Llobregat, i l’home, trobat mort al mateix domicili hauria matat la dona. L’avís l’ha donat aquest dimarts cap a les 15.30 hores el fill de les víctimes, menor d’edat, que en arribar a casa ha trobat el cos sense vida i amb signes de criminalitat de la seva mare, brasilera de 42 anys. La policia s’ha desplaçat immediatament al lloc dels fets i ha trobat el segon cadàver, un espanyol de 50 anys que s’hauria suïcidat, segons la policia catalana.

El jutjat d’Instrucció número 5 de Sant Feliu del Llobregat en funcions de guàrdia dirigeix la comissió judicial que està aixecant els cadàvers. No consten antecedents judicials de violència entre la parella. El jutjat de guàrdia s’inhibirà al jutjat de violència sobre la dona del partit judicial.