Detingut un assassí de Pakistan que portava més de 20 anys amagat a Catalunya

La Policia Nacional ha detingut a l’Hospitalet de Llobregat un home de 50 anys i nacionalitat pakistanesa buscat per cometre un crim al seu país l’any 1997. L’home, que s’enfrontava a cadena perpètua per l’assassinat, va fugir de Pakistan i es va amagar a Catalunya, on portava més de dues dècades vivint i treballant en situació regular, segons apunta ElCaso.cat.

Fa 24 anys, l’ara detingut va matar el seu veí durant una baralla i posteriorment va fugir del país. Les autoritats policials sabien la identitat de l’assassí, però només van emetre una ordre de cerca nacional i mai el van arribar a detenir. L’any 2020, la policia del Pakistan tenia informacions que apuntaven que es trobava a Catalunya, motiu pel qual van decidir tramitar una ordre internacional de detenció mitjançant la Interpol.

El cas es va posar en coneixement de la Policia Nacional, que es va posar a buscar l’home a través del grup especialitzat en la recerca de fugitius internacionals que s’amaguen a Espanya. Els agents només van necessitar cinc dies per trobar-lo treballant amb contracte i situació regular en una empresa de l’Hospitalet de Llobregat.

Les dades que tenien, però, no eren exactament les mateixes que els havia facilitat les autoritats pakistaneses. No és que tingués una identitat falsa, sinó que s’havia canviat l’ordre dels noms i cognoms. Finalment va ser detingut a casa seva sense oposar resistència. Ara serà l’Audiència Nacional qui decidirà sobre la seva extradició al Pakistan, on es passaria la resta de la seva vida a presó.