Detecten fins a 56 errors a la Loteria de Nadal i es perden 10 milions d’euros

La conseqüència d’aquests errors és que els números cantats no es poden cobrar perquè no estaven premiats

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El 22 de desembreels nens de Sant Ildefons van cometre 56 errors cantant els números premiats de la loteria de Nadal. A la pràctica això significa que el número de la bola no coincideix amb el dècim, tot i que els nens el cantessin i per tant, els no es podrán cobrar.

Segons avança RAC 1, la primera equivocació la va detectar un empresari de Rubí que havia comprat 52 dècims del número 59.395. Tot i que el van cantar al sorteig de la Loteria de Nadal ell no ha pogut cobrar el premi perquè al llistat oficial de Loteries i Apostes de l’Estat apareixia un altre número molt similar, el 59.393.

Després d’aquest cas i havent revisat amb tot detall el desenvolupament del sorteig, s’han arribat a comptar fins a 56 errors del mateix estil, que afecten a milers de ciutadans. De cada número cantat per error se’n poden haver venut fins a 1720 dècims, el que traduit a diners, són gairebé 10 milions d’euros que ningú podrá cobrar.

El problema s’agreuja perquè alguns dels afectats ja no tenen els dècims i per tant, en no tenir el comprovant, és pràcticament imposible reclamar res.

El que indiquen tots aquests errors és que el sorteig de la Loteria de Nadal és poc transparent i fonamentat en una normativa de l’any 1956 que indica que mentre els nens van cantant s’elabora una llista provisional “que no es posarà a disposició de ningú sota cap pretext”. D’aquesta forma és imposible saber si aquesta mena d’errors están passant des de fa molt de temps i per tant, el nombre de persones perjudicades al llarg dels anys, pot ser molt important.

La culpa de tot plegat no recauria pas en els Nens de Sant Ildefons, sinó en les persones que supervisen el desenvolupament del sorteig. Per això l’advocada reclama que al llistat oficial de Loteries i Apostes de l’Estat s’indiquin els errors comesos.  En paral·lel ha presentat una reclamació administrativa davant de Loteries i Apostes de l’Estat recollint els 56 errors detectats, per tal que aquests premis es puguin cobrar i asegura que la investigación acabarà als jutjats del penal administratiu.