Desapareixen els exàmens de recuperació a l’ESO

A partir d'ara seran els professors qui decidiran si l'alumne passa de curs o no

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El decret d’avaluació i promoció que el govern estatal ha d’aprovar en properes dates no preveu els exàmens de recuperació del juny a l’etapa de l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). La convocatòria si es recull per a l’etapa del Batxillerat. En lloc dels tradicionals exàmens, la norma, que ha d’entrar en vigor aquest any, aposta per traspassar la decisió de si l’alumne ha superat el curs o no a un dictamen col·legiat de l’equip docent.

De la mateixa manera, la repetició de curs es considera a l’esborrany del decret -pendent del dictamen del Consell d’Estat- una qüestió excepcional, en tot cas limitada a dos cursos durant tot l’ESO. S’aposta, igualment, per l’opinió de l’equip de professors sobre la millor opció per a l’alumne.

Fonts del govern estatal han indicat que, en tot cas, les Comunitats Autònomes tenen l’última paraula sobre la qüestió, per la qual cosa queda com a decisió de cada territori si elimina o no aquests exàmens.

Un altre punt que destaca l’esborrany és que els reforços als alumnes que els necessitin s’han de posar tan aviat com es detectin les mancances.