Denuncien una famosa ‘tiktoker’ per fer volar tres corbs sense autorització a Catalunya

El vol dels animals molestava la fauna autòctona que habita en aquest espai natural

Els Agents Rurals han denunciat una famosa ‘tiktoker’ per fer volar tres corbs (Corvus corax) sense autorització a la Reserva Natural Parcial del Mas de Melons, al terme municipal de Castelldans (Garrigues).

Arran d’una queixa ciutadana, efectius del cos s’han desplaçat a l’espai natural on han identificat un grup de set persones, inclosa la ‘influencer’ de la qual no n’han detallat el nom, amb tres corbs. Segons els Agents Rurals, els animals molestaven la fauna autòctona de la zona després de fer-los volar en nius propers de gaig blau (Coracias garrulus). La Reserva Natural Parcial del Mas de Melons pertany a la Xarxa Natura 2000 dins dels Secans del Mas de Melons-Alfés i representa un dels darrers paisatges estèpics de Catalunya.

Els Agents Rurals han comprovat la documentació que acreditava la tinença dels corbs i han observat que no disposaven de l’autorització per fer-los volar dins de la Reserva del Mas de Melons. El cos recorda que entrar i fer volar ocells tipus còrvids, falcònids i accipitriformes requereix d’una autorització del Departament d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, la qual no disposaven, motiu pel qual se’ls ha denunciat per la Llei de Protecció dels Animals.

En aquestes dates, dins de la reserva, nien al sòl espècies altament protegides i en perill d’extinció, de les quals els secans de Lleida alberguen els darrers individus d’aquestes ocells a Catalunya, com pot ser la ganga, la xurra o el sisó.

La Reserva Natural Parcial del Mas de Melons pertany a la Xarxa Natura 2000 dins dels Secans del Mas de Melons-Alfés i representa un dels darrers paisatges estèpics de Catalunya. La finca va ser comprada íntegrament per la Generalitat per preservar un dels darrers paisatges estèpics per a les futures generacions.