La Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) ha reclamat que totes les terrasses de bars i restaurants, platges, espectacles a l’aire lliure i cotxes particulars es converteixin en espais sense fum i ha advertit que el consum de tabac incrementa la possibilitat de contagi de coronavirus.
En un comunicat, el Grup de Treball de Tabaquisme de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) proposa ampliar els espais lliures de fum per protegir la població del fum de tabac i adverteix que el consum de tabac en espais exteriors posa en risc tant a fumadors com a no fumadors d’infectar-se de la Covid-19.
Explica, en aquest sentit, que els fumadors que estiguin infectats i siguin asimptomàtics poden emetre gotes d’aigua amb virus SARS-CoV-2 posant en risc a la resta de població.
La SEE reconeix que les lleis antitabac han aconseguit disminuir significativament l’exposició a fum, però recomana fer un pas més enllà en el control del tabaquisme per reduir l’elevada càrrega de morbimortalitat associada al consum de tabac i de l’exposició a fum.