CONFIRMAT: Els ERTO, fins al 30 de setembre

La CEOE accepta l'última proposta de l'executiu que s'aprovarà divendres en un Consell de Ministres extraordinari

El govern espanyol, la patronal i els sindicats han tancat finalment l’acord per prorrogar els Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO) fins al 30 de setembre. La CEOE ha acceptat finalment l’última proposta que havia presentat el ministeri de Treball. En un comunicat, la patronal ha explicat que els òrgans de govern de la patronal han donat un “suport unànime” a la proposta “que presenta importants avenços respecte a la proposta inicial”. La pròrroga dels ERTO fins a finals de setembre s’aprovarà aquest divendres en un Consell de Ministres extraordinari.

La CEOE, l’última part que faltava per acceptar el pacte, ha afirmat que seguirà treballant perquè “en el mes de setembre puguem abordar com s’afrontarà l’últim trimestre de l’any, sempre amb el desig compartit per les parts que aleshores ja s’hagi recuperat tota l’activitat possible”. Els agents socials reclamaven que s’allarguessin els ERTO fins a finals del 2020.

El govern espanyol també ha tancat aquest dijous un altre acord per prorrogar la prestació per cessament d’activitat dels autònoms.