CONFIRMAT: El Govern decretarà avui mateix el toc de queda

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Govern decretarà aquest dimecres un toc de queda a Catalunya que “en principi” durarà 15 dies i s’adaptarà a l’evolució de la pandèmia per fer front a l’augment de contagis de coronavirus, han explicat fonts de l’executiu català a Europa Press.

Segons ha avançat TV3, el Govern té decidit aplicar aquest toc de queda, que haurà de comptar amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El president del Govern, Pere Aragonès, va afirmar dimarts que havien rebut l’informe jurídic del gabinet de la Generalitat, que avala decretar un toc de queda però limitat a les zones més afectades per la pandèmia i no aplicar-lo a tot Catalunya perquè aleshores caldria l’estat d’alarma.

Aquest mateix dimecres el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha revelat que la Generalitat decretarà el toc de queda “en qüestió d’hores”.

“Estem a les portes que es decreti un nou toc de queda”, ha explicat en la Comissió de Presidència després de reunir-se dimarts amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el d’Interior, Joan Ignasi Elena, amb els qui va coincidir que calen instruments que permetin revertir aquesta situació.

“Suposo que de moment afectarà els pròxims quinze dies i a partir d’aquí veurem com evoluciona”, ha avançat Batlle, que considera clau que l’activitat a Barcelona acabi entre la 1 i les 6 de la matinada.

En la reunió, Batlle va traslladar als consellers que Barcelona no té instruments per evitar la concentració de persones a l’espai públic i que no ho podrien evitar ni tenint “el doble o triple” d’agents policials.

Ha recordat que hi ha hagut un reforç dels cossos de seguretat per controlar l’activitat nocturna, amb una “molt bona coordinació”, i que ha permès minimitzar conseqüències que considera que podrien haver estat pitjors.

Ha destacat que han hagut de gestionar “un retorn a la suposada normalitat amb circumstàncies molt difícils”, però que ho fan amb responsabilitat i empatia, i que durant les darreres tres setmanes s’han reconduït situacions a diversos barris de Barcelona.

“La solució no és enviar més policia ni anar a buscar incidents. Hem posat la policia que podíem posar, hem posat un reforç extraordinari, no en tenim més”, ha insistit, i ha apostat pel diàleg i l’empatia amb la població.