Concentracions independentistes a més de 100 punts de Catalunya

Imatge d'una concentració de la Diada Nacional de Catalunya. EUROPA PRESS

Les concentracions convocades per l’ANC, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per celebrar la Diada, que enguany es convoquen de manera descentralitzada a més d’un centenar de punts de Catalunya, han començat a produir-se a partir de les 17.00 d’aquest divendres.

Totes tenen un aforament limitat i, segons els organitzadors, s’han garantit totes les mesures sanitàries: només hi poden accedir les persones que s’hi hagin inscrit, són concentracions estàtiques en què els participants estan separats per dos metres de distància i els assistents han de dur mascareta.

A la ciutat de Barcelona hi ha fins a vuit punts de concentració: Meridiana-Fabra i Puig; rambla del Carmel; passeig de Sant Joan-Travessera de Gràcia; passeig de Gràcia-Aragó; plaça Catalunya; plaça Universitat; plaça de Països Catalans, i la plaça Letamendi.

L’acte central té lloc a partir de les 17.30 a la plaça Letamendi, on intervenen els dirigents de les entitats i fins a les 18.30 no es podran escoltar els missatges polítics de les tres entitats convocants que es pronunciaran a través dels seus dirigents en aquest lloc.

Al principi la idea de l’ANC era que aquestes concentracions es produïssin davant d’edificis d’institucions estatals però a causa de les mesures de seguretat han hagut de “flexibilitzar” la recerca d’espais.

L’ANC també ha fet una crida a la ciutadania a sortir als balcons a les 17.14 –l’hora en què començava la manifestació de cada Diada– per reivindicar la independència de Catalunya.