Comissions de més de 200 euros per tenir els diners guardats al banc

Ja són més d’un els bancs que han anunciat canvis en les condicions dels seus productes, especialment els comptes, als que han decidit augmentar les condicions i exigir més a canvi de no pagar comissions.

El no complir-les pot ocasionar una despesa de més de 200 euros per al client d’entitats com CaixaBank, Santander o Sabadell. Però aquests no són els únics.

Caixabank va començar fa un mes, abans que es conegués la seva fusió amb Bankia anunciava que a partir d’octubre posaria a funcionar la seva nova política de comissions, amb la qual els clients amb menor vinculació s’enfronten a un cost de fins a 60 euros al trimestre pel manteniment dels seus comptes corrents.

En aquest cas, per lliurar-se de pagar no n’hi ha prou amb domiciliar la nòmina. També cal mantenir una posició de més de 20.000 euros en fons d’inversió, carteres de fons, estructurats, carteres gestionades, assegurances d’estalvi i plans de pensions individuals, a més de domiciliar tres rebuts o fer tres compres amb targeta al trimestre.

Una quantitat similar és la que a partir de novembre començarà a cobrar Santander, una vegada que les famoses comptes 123 desapareguin unificant-se en un sol producte: Santander One. Una de les seves característiques és la de tenir que acatar major vinculació amb el banc. Per salvar-se de pagar comissions pels serveis més bàsics i essencials exigeixen tenir domiciliada una nòmina o pensió i tres rebuts i disposar d’algun producte de finançament, estalvi o protecció com ara un préstec, hipoteca o rènting, un pla de pensions o fons d’inversió per un valor mínim de 5.000 euros, o assegurances amb primes de a partir de 10 euros. Els clients que no compleixin amb aquests requisits hauran de fer front a unes comissions de 20 euros mensuals o 240 euros a l’any, mentre que aquells que compleixin únicament amb alguna de les condicions, pagaran la meitat: 10 euros al mes o 120 euros anuals.

Sabadell és una altra de les entitats amb unes condicions més exigents per eliminar comissions per l’operativa bàsica o pel manteniment de les targetes, ja que si s’incompleixen les condicions, el titular podria arribar a pagar 200 euros anuals en concepte de comissió de manteniment del compte, 30 euros per la targeta de dèbit i 47 per la de crèdit.

Per la seva banda, BBVA és dels últims bancs que s’han unit a aquest festival del canvi de condicions, tal i com explica BolsaManía.

Des de mitjans de desembre endureix els requisits als titulars de més de 29 anys, de manera que l’import mínim de la nòmina o ingressos domiciliats passa a 800 euros, des dels 600 euros que exigeix ​​actualment. A més, els clients hauran de tenir domiciliats el pagament de cinc rebuts o realitzar almenys set moviments amb la targetes de crèdit, ja que les de dèbit deixaran de computar per obtenir aquests beneficis. Als clients d’entre els 21 i 29 anys se’ls exigirà realitzar 7 compres en quatre mesos amb targeta de crèdit per evitar comissions, mentre que els menors de 21 anys continuaran exempts de pagar qualsevol càrrec.