Cometen més de 60 robatoris disfressats de Mossos

Els Mossos detenen 6 homes, que sumen més de 90 antecedents, per robar més de 60 vegades vestits amb l'uniforme dels mossos. Dos d'ells han entrat a la presó i els altres quatre estan en llibertat amb càrrecs.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un entramat criminal relacionat amb més de 60 robatoris amb força i violència arreu de Catalunya. Per cometre els robatoris es vestien amb uniformes dels Mossos d’Esquadra, duent armes de foc, n’informa El Taquígafo.

L’entramat criminal estava format per sis lladres —tots de nacionalitat espanyola– d’entre 26 i 50 anys— que cometien els seus assalts amb extrema violència.

Estan acusats de presumptes delictes contra el patrimoni, lesions, detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, tinença il·lícita d’armes, contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Entre els sis sumen al voltant de 90 antecedents per delictes semblants.

ARRENCA LA INVESTIGACIÓ

La investigació va arrencar el mes de febrer del 2023, després d’un robatori amb força en un domicili de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). Des de la comissària de Martorell va obrir diligències per esbrinar la identitat dels autors del robatori.

Aviat van identificar els presumptes autors, i van comprovar que es tractava d’una banda lladres molt activa. Es va verificar que l’entramat investigat estava especialitzat en robatoris de vehicles, falsificació documental i robatoris amb força a domicilis i establiments comercials.

Amb tots els indicis recollits, el passat 30 de maig es van fer diverses entrades i registres simultànies a pisos i cases de Barcelona, Rubí, la Torre de Claramunt, la Pobla de Claramunt, Sant Quintí de Mediona i Igualada, i van detenir sis els integrants de la banda. 

CONTINUA LA INVESTIGACIÓ

Malgrat les detencions, els Mossos encara no han donat per tancada la investigació i no descarten arrestar més persones involucrades en aquesta trama. Els escorcolls policials també els van permetre requisar tot el material que els homes feien servir per cometre els crims: armes de foc curtes reals i simulades, uniformes, emblemes i material policial i elements d’alta tecnologia que feien servir per robar vehicles.

Dels sis detinguts, dos han entrat a la presó en espera de judici, i els altres quatre han quedat en llibertat amb càrrecs. Recordem que, entre els 6 implicats, acumulaven més de 90 antecedents policials.