Catalunya podria quedar-se sense alcohol

El Brexit i la Covid-19 poden tenir una conseqüència insòlita a Catalunya: quedar-se sense alcohol. La crisi de desabastiment que pateix el Regne Unit podria rebotar a la resta d’Europa, i un dels exemples més clars és que marques tan populars com per exemple Beefeater, Absolut o Jameson no puguin importar els seus productes.

Encara que aquestes marques no siguin britàniques, la seva arribada a Catalunya sí que depèn d’aquest país, i la crisi de combustible i de materials actual al Regne Unit sumada a la saturació de ports marítims internacionals en dificulta el transport.

Precisament una altra marca, en aquest cas canadenca, com la de ginebra Seagram’s ja s’ha trobat a faltar en algunes discoteques catalanes.

Precisament la marxa del Regne Unit de la Unió Europea ha fet que la burocràcia amb les illes s’hagi tornat més complicada i ha afectat també a la importació de productes des d’allà. Això, sumat als confinaments i al tancament de l’oci nocturn per la pandèmia, ha rebaixat els nivells de producció, amb inclús el tancament d’algunes fàbriques. Ara, amb la caiguda de restriccions, la demanda ha augmentat però l’oferta encara no.

I fins quan pot durar el desproveïment? Cada cop queda menys fins Nadal i les previsions no són gens optimistes. De fet, alguns experts assenyalen que aquesta manca de subministrament podria allargar-se fins al mes de febrer, tal i com explica Nació Digital.