Catalunya podria començar a vacunar a les escoles

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha indicat que “és molt possible” que la vacunació per a la franja de 5 a 12 anys, es pugui activar a partir de gener o febrer. “Quan tinguem una vacuna testada totalment, amb totes les anàlisis i els requeriments, començarem a implementar-la a aquesta franja”, ha apuntat.

A més, també ha anunciat que els centres educatius estaran informats dels alumnes que estan vacunats, i que ho faran a través de Traçacovid, ja que aquest dimarts el Govern té previst aprovar un decret llei per donar cobertura jurídica al tractament d’aquestes dades.

Gonzàlez-Cambray també s’ha mostrat partidari de la vacunació a les escoles i centres educatius per tal d’augmentar el percentatge d’alumnes immunitzats. El conseller ha avançat que aquesta mesura es podria aplicar a partir d’aquest mes de setembre. Ha explicat que, des del Govern, estan estudiant obrir punts de vacunació propers o a l’interior dels centres per atendre els majors de 12 que encara no han rebut la vacuna.

Actualment el 66% dels adolescents d’entre 12 i 15 anys ja estan vacunats. Pel que fa a la franja de 16 a 19 anys, el 74% dels alumnes ja han rebut les dues dosis de la vacuna. Tot i així, en els centres escolars han de portar posada la mascareta la major part del temps.