Catalunya limitarà les reunions socials a un màxim de 6 persones

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimarts que sol·licitarà el Pla Territorial d’Acció Civil de Catalunya (Procicat) prohibir les trobades de més de sis persones en espais públics. La mesura busca minimitzar els riscos de contagi de Covid-19 i reduir la incidència de virus i de moment es desconeix quan s’aplicarà.

Ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa al costat del cap de la unitat de seguiment de Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, i al secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, Jordi Foz.

Actualment està en vigor la prohibició de celebrar reunions de més de deu persones, tant públiques com privades i a tot el territori de Catalunya, i ara la conselleria comandada per Alba Vergés vol que aquestes trobades no siguin de més de sis persones.

En roda de premsa, Argimon ha recalcat que la major part dels nous contagis que es registren en el territori es produeixen en nuclis “intrafamiliars i en l’entorn social més proper”. Considera que serà una mesura “adequada”, si bé també ha assegurat que si finalment no es demostra “efectiva”, es retirarà. “Les mesures que es prenen sempre queden pendents d’avaluació. I si hem de prendre decisions en sentit contrari a les ja preses, ja ho farem”, ha afirmat.