Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Catalunya es queda sense oli i el que queda es ven a 9 € el litro

Avatar photo

Les cooperatives del sud de Catalunya avisen que ja no queda oli de la collita del 2022 i el poc que queda s’està venent a preus estratosfèrics: 40 euros per una garrafa de 5 litres i fins a 9 € per litre. Són preus un 50 % més elevats que l’any passat i es preveu que la situació es compliqui encara més per la sequera.

Segons recull ‘El Confidencial’, el sector agrícola s’enfronta a una de les pitjors collites d’oliva de la història. La falta de pluges i les restriccions d’ús en l’aigua al món agrícola està agreujant encara més una situació que l’any passat ja va ser crítica. Segons indiquen, la collita del 2022 va ser un 50% menor que la del 2021, i es preveu que aquest 2023 torni a caure un 50% respecte a l’any anterior.

Això significa que la collita del 2023 serà l’equivalent al 25 % de la del 2021. Es passarà d’una collita aproximada d’unes 33.000 tones d’oli en condicions de normalitat a una collita que, si hi ha sort, serà de 5.000 o 6.000 tones aquest any.

Jordi Pascual, responsable del sector a la Unió de Pagesos (UP), alerta que hi ha zones de Catalunya on “la producció és zero”, però que aquesta situació no es limitarà només a casa nostra. “Passarà el mateix a Extremadura i València”, assegura. Això implicaria que el preu de l’oli d’oliva seguirà pujant encara més.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × 5 =

Notícia anterior

El Raval de Barcelona perd el cicle poètic L’Horiginal després de 22 anys

Notícia següent

Moren dues eugues al Port d’Envalira per causes fortuïtes

Notícies relacionades