Catalunya es planteja ampliar l’horari nocturn de la restauració

La portaveu de la Generalitat en funcions, Meritxell Budó, ha defensat que l’ús de la mascareta serà obligatori fins que les autoritats sanitàries ho creguin convenient, després que el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, augurés aquest dilluns que aviat es relaxarà el seu ús en exteriors.

Preguntada en roda de premsa després del Consell Executiu, la consellera de Presidència ha criticat que Simón llancés aquesta previsió aquest dilluns, mentre que “fa quatre dies” la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va defensar que l’ús de la mascareta fos obligatori fins i tot per passejar a la platja a l’estiu.

Preguntada per trobades massives sense mesures de seguretat les nits d’aquest cap de setmana, sense toc de queda, Budó ha destacat que preocupen el Govern i ha fet una crida a la responsabilitat: “Les dades indiquen que estem per bon camí i en una baixada significativa. Hem de fer els últims esforços i evitar escenes com aquestes”.

ALLEUGERIMENT DE LES RESTRICCIONS

Ha recordat que dilluns que ve es relaxaran algunes restriccions, i ha avançat que treballen en una nova resolució que podria allargar l’horari nocturn de la restauració i ampliar el nombre de persones que es puguin reunir en espais privats: “Estem en un moment en què s’anirà procedint a la relaxació. És important actuar amb corresponsabilitat”.