Catalunyà decidirà la setmana vinent si exigeix el certificat covid a la població

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha anunciat que la setmana vinent es podria saber si s’estendrà l’ús del certificat covid a Catalunya i per a quines activitats serà necessari.

Ho ha dit aquest divendres en una entrevista a Ràdio 4, recollida per Europa Press, en la qual ha concretat que entre aquest divendres i el cap de setmana el Govern ha de rebre una valoració sobre la necessitat d’estendre el certificat del Comitè Científic Assessor que ho aconsella en matèria de covid.

Després de comptar amb la valoració s’haurà de debatre en la Comissió Delegada de la Covid, i, si prospera l’extensió del certificat, la decisió quedarà en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

“Sempre hem dit que abans de fer restriccions d’aforament o horàries hem d’aprovar el certificat digital covid”, ha detallat.

També ha destacat que la tercera dosi de la vacuna es començarà a administrar ara a la gent de 60 anys i que els seguiran el personal sanitari i de residències, que es vacunaran al desembre.