Un carterista pispa la pistola a un mosso mentre visitava les falles

Duia l'arma, una Glock 26, a la motxilla i el lladre li va sostraure mentre contemplava l'obra guanyadora de la secció especial.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El passat divendres, informa Las Provínicias, un membre dels Mossos d’Esquadra que visitava les Falles de València, va ser víctima d’un furt, si més no, preocupant. El carterista va aprofitar la gentada i l’èxtasi que provoca l’art faller, per a sostreure-li una pistola Glock 26 de dins de la motxilla.

El mosso fora de servei, que anava de paisà, contemplava el monument de la falla Exposició al carrer Micer Mascó de la ciutat de València. Els fets van tenir lloc cap al migdia als voltants del monument que enguany ha aconseguit el primer premi de la secció Especial de les Falles.

Després de descobrir el furt, el mosso va anar a la comissaria de la Policia Nacional d’Exposició, situada a escassos metres, per a presentar la denúncia corresponent. Tant la Policia Local com la Policia Nacional van difondre immediatament les dades de l’arma sostreta i van fer una batuda infructuosa per la zona per a buscar el carterista.

LA GLOCK 26

La Glock 26 és una pistola usada comunament per diverses forces de seguretat i cossos policials. Utilitza munició de 9mm parabellum, està fabricada amb acer al carbó i polímer, pesa uns 560 g (740 g carregada del tot) i té una capacitat de 10 trets.

L’arma de servei dels Mossos és freqüentment la Glock 17, que és una mica més gran que la 26. Solen escollir sovint la Glock 26 com a segona arma o arma personal perquè té un calibre compatible amb l’arma de servei, és més petita i lleugera, i té un preu assequible.